االمقادير
سمكة متوسطة الحجم
2حبة كبيرة بصل
3فص ثوم
2ورق غار
4حبة ليمون
كوب كسبرة خضرة مفروم
معلقة صغيرة فلفل اسود
معلقة كبيرة ملح
3معلقة كبيرة زيت زيتون
4حبة بطاطس صغيرة
2معلقة صغيرة شطة مجروشة
2قرن فلفل حار اوبارد
الطريقة :
1- تشق السمكة بقدر الإمكان إلى الداخل حتى يمكن حشوها
2- ترش السمكة بملح و فلفل من جوه و من بره
3- يقطع الثوم و الليمون و البصل شرائح و يقطع الفلفل نصفين
4- توضع السمكة على ورق ألومنيوم و تفتح ثم تحشى بالبصل و الكزبرة و الليمونو رشة فلفل أبيض و الشطة و الثوم و رشة ملح و ورق الغار و قطع البطاطس و قرون الفلفل
5- تقلب السمكة و توقف على بطنها ثم ترش فلفل أبيض و زيت زيتونثم توضع شرائح ليمون و بصل فوقها ثم تغلف بإحكام
6- توضع في صينية و يوضع شرائح ليمون و ورق غار و شوية ماء في الصينية
7- تدخل الفرن في حرارة 190 أو 200 من 1 ساعة : 4/1 1 ساعة حسب حجمها
8- تزين السمكة بالكزبرة و الليمون و المكسرات و تقدم مع صلصة طحينة أو دقوس
0 التعليقات:
إرسال تعليق